29 inzendingen voor iconisch gebouw bij Stadsbrug Weert

Algemeen Uitgelicht Weert 11 reacties 2 min. leestijd

Om te komen tot een iconisch gebouw op de stadsbruglocatie, heeft de gemeente Weert aan de markt gevraagd om te komen met ontwerpen. In totaal heeft dat 29 inzendingen opgeleverd. Daaruit zijn vier partijen gekozen die hun visie op architectuur en duurzaamheid verder gaan uitwerken tot een schetsontwerp. Eind maart wordt duidelijk welke van de vier partijen de nieuwe samenwerkingspartner wordt van de gemeente Weert.

Grote belangstelling

De ontwikkel-uitvraag bestond uit twee fases. De voorselectie en een selectie. In de eerste fase konden alle partijen die belangstelling hadden een visie op de architectuur en een visie op duurzaamheid aanleveren. De belangstelling was groot. Er hebben zich maar liefst 29 partijen ingeschreven.

Wethouder Wendy van Eijk: “Het was meteen duidelijk; er zijn veel partijen die een iconisch woongebouw kunnen en willen ontwerpen en ontwikkelen in Weert. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en dat benadrukt nogmaals hoe bijzonder de locatie van de noordelijke stadsentrée (ook wel stadsbruglocatie) is en welke mogelijkheden deze biedt.’

Nieuwe samenwerkingspartner

Uit de 29 inzendingen zijn dus vier partijen gekozen die hun visie op architectuur en duurzaamheid verder gaan uitwerken tot een schetsontwerp. Eind maart wordt duidelijk welk van de vier partijen de nieuwe samenwerkingspartner wordt. Wethouder Wendy van Eijk: “Via deze weg wil ik namens de gemeente Weert alle partijen heel hartelijk bedanken voor hun inzet, zorg en creativiteit. Vol verwachting wachten we op de schetsontwerpen van de vier partijen die hun inzending verder gaan uitwerken”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties