Aangepaste dienstregeling van Arriva door verlengde lockdown

Nu duidelijk is dat de lockdown in Nederland verlengd wordt, past Arriva haar dienstregeling daarop aan. De maatwerkdienstregeling van Arriva in Limburg wordt daarmee doorgezet tot zeker 7 februari. Deze maatwerkdienstregeling komt het meest overeen met de vakantiedienstregeling. De scholierenlijnen zullen nog niet rijden. De buurtbussen, die sinds medio maart 2020 niet reden, starten wel weer op per 18 januari. Op de Maaslijn geldt ook dat tot minimaal 7 februari volgens een vakantiedienstregeling wordt gereden.

Per half december werd bekend dat, in relatie tot de lockdown, er een aangepaste dienstregeling van kracht is voor Arriva in Limburg. Die aanpassingen zullen ook de komende periode gelden. Dit houdt verband met de gewijzigde reizigersaantallen.

Arriva Bus Limburg

De maatwerkdienstregeling die voor de bussen in Limburg geldt komt overeen met een vakantiedienstregeling. Die dienstregeling zal tot minimaal 7 februari verder worden doorgezet. Ook de scholierenlijnen worden niet eerder dan die datum weer opgestart. Wel zullen de buurtbuslijnen weer gaan rijden.

Buurbussenlijnen starten per 18 januari

Per 18 januari zijn alle buurtbussen technisch geschikt gemaakt om hun dienst weer te hervatten. Zo hebben de buurtbussen kuchschermen, extra ventilatie en een speciale luchtfilter.
Naast deze aanpassingen gelden er voor de meereizende passagiers de welbekende regels in relatie tot corona én specifiek voor de buurtbussen ook:

  • Er mogen maximaal 7 passagiers mee (de stoel achter de chauffeur kan niet worden gebruikt)
  • Het gebruik van de invalidenlift is niet mogelijk*.
  • Bij voorkeur gebeurt de betaling van de reis met een OV-chipkaart.

De dienstregeling van elke van de buurtbuslijnen is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat in de verenging beschikbaar is om de dienstregeling te kunnen rijden. Het gaat in Limburg in totaal om 7 van de 9 lijnen die weer gaan rijden per 18 januari.

Op dit moment is de definitieve herstart bekend voor de volgende lijnen:
Lijn 723 – Eygelshoven – Waubach – Rimburg – Ubach Palenberg (D)
Lijn 790 – Weert – Stramproy – Ittervoort – Heythuysen
Lijn 792 – Echt – Slek – Koningsbosch
Lijn 794 – Leeuwen – Roermond – Boukoul
Lijn 795 – Beek – Geverik – Genhout – Spaubeek
Lijn 796 – Nederweert – Nederweert Eind – Leveroy – Heythuysen
Lijn 797 – Meerssen – Bunde – Geulle – Beek

Informatie

Alle informatie zoals nu bekend wordt verwerkt in de reisplanners en is ook te bekijken op de website van Arriva: www.arriva.nl.