Reparatie Sluis 15 Nederweert in volle gang

Nederweert – Maandagochtend is er rond 11.30 uur een defect ontstaan aan Sluis 15 in Nederweert. Er was een tandheugel afgebroken bij een van de sluisdeuren aan het benedenhoofd. Ook was er schade aan het beton en een aandrijfwiel.

Omdat de sluis niet meer zijn werk kon doen kwam het scheepvaartverkeer op de Zuid-Willemsvaart tussen Belgie en Nederweert stil te liggen. In opdracht van Rijkswaterstaat zijn dan ook zo snel als het kon de reparatiewerkzaamheden begonnen.

Vandaag is men begonnen met de reparatiewerkzaamheden. Vanwege de complexiteit zijn er vandaag meerdere monteurs aanwezig om de klus te laten. Wanneer de klus geklaard zal zijn is nog onbekend.

Update: de werkzaamheden zijn woensdag afgerond en het scheepvaartverkeer is hervat.

Video via Youtube: https://youtu.be/aD0QwAJVJnM