Busparkeerplaats IKC Leuken met nieuwe afspraken gehandhaafd

Bij IKC Leuken worden (in niet-coronatijd) regelmatig leerlingen vervoerd per bus. Deze bus stopt nabij de school en dit zorgt voor onveilige situaties. De bus stond op de weg geparkeerd op het moment dat het druk was op straat met overstekende leerlingen.

Er is destijds een inventarisatie- / informatiebijeenkomst georganiseerd om te kijken of deze situatie veranderd kon worden. De gemeente had het voornemen om de bus elders op een meer veilige plek te laten parkeren, maar daar waren niet alle wijkbewoners het mee eens.

Vervolgens is de gemeente in overleg getreden met bewoners, IKC Leuken en busmaatschappij Kupers. Samen hebben ze gekeken naar de beste oplossing. Echter is er momenteel binnen de bestaande openbare ruimte en beschikbare budgetten geen optie beschikbaar. Daarom blijft de situatie zoals hij nu ook is, aldus wethouder Van den Heuvel als antwoord op de vragen van raadslid Peter Küsters (Weert Lokaal).

Maar er zijn nu wel aanvullende afspraken gemaakt met Kupers. Er is namelijk afgesproken dat de bussen pas na 8.30 uur mogen arriveren. Dus op het moment dat de kinderen veilig op school aanwezig zijn. Met IKC Leuken is afgesproken dat ze dit monitoren.