Diamanten huwelijk Leo en Nelly Smolenaers- van Thuijl

Algemeen Human interest Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Ook in coronatijd blijft een diamanten huwelijk bijzonder. Hoewel een groot feest niet mogelijk is, verdient deze mooie mijlpaal extra aandacht. Op maandag 25 januari vieren Leo en Nelly Smolenaers – van Thuijl dat ze 60 jaar getrouwd zijn.

Door zijn ondernemersgeest en het bouwbloed, dat via beide zijden van de familie door zijn aderen stroomt, is het niet verwonderlijk dat Leo Smolenaers (beter bekend als Lei) in maart 1979 een eigen bedrijf start. Smolenaers Bouw ontwikkelt zich met een fijn betrokken team tot een veelgevraagd scholenbouwer en projectontwikkelaar. Hij houdt van zijn vak en het kost hem dan ook (nog steeds) moeite om zijn werk los te laten.

Lang voor deze tijd, in de periode waarin hij met ome Sjors (Adriaens Molenbouw) door het hele land reist om molens te bouwen en te restaureren, leert hij Nelly van Thuijl kennen; de jongste telg van de postbode uit Ospel. Zij heeft een baan bij Jacobs Koppers mode, hij gaat in militaire dienst en volgt in zijn vrije tijd een opleiding bouwkunde. Na dienst start hij een architectenopleiding die hij later intern vervolgt bij Intarco.

Samen met lieve vrienden en een hechte familie bouwen Nelly en Lei aan een mooie toekomst. Op een ijskoude dag in 1961 trouwen ze in de Paterskerk. Terwijl Nelly zorgdraagt voor een warm en geborgen thuis, blijft Lei studeren (bedrijfskunde en economie). In navolging van zijn broers Wiel en Twan gaat hij werken bij Mertens bouwbedrijf.

Het stel creëert een gelukkig gezinsleven en woont ruim dertig jaar met veel plezier aan de bosrand in Tungelroy. Sinds 2005 zijn Nelly en Lei terug in hun geliefde Weert. Samen hebben ze drie kinderen en vijf kleinkinderen waar ze zeer trots op en heel blij mee zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties