Houdt iedereen in het Weerterland zich aan de avondklok?

Update 12.31u – Vanaf vandaag geldt er een avondklok in Nederland om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zaterdag om 21.00 uur ging de aangrijpende maatregel in. Maar houden de mensen in het Weerterland ook aan de maatregel?

Het is in de straten van Nederweert en Weert absoluut merkbaar dat er een avondklok geldt. Ook op de snelweg A2 was het minder druk dan ’s nachts. Het overgrote merendeel houdt zich dus aan de maatregel. Maar zoals met bijna alles, doet niet iedereen mee.

Waarschuwingen uitgedeeld

Sommige mensen waagden toch een gokje en gingen zonder geldige reden de straat op. De politie en medewerkers van handhaving gingen de straat op om te controleren. Vooralsnog kregen velen een waarschuwing, maar wel met de mededeling dat het wordt geregistreerd. Dit geldt overigens voor de BOA’s van de gemeente. De politie bekeurt gelijk.

Sommige mensen hadden geen papieren (of een (huur)hond) bij zich. Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. Dit had niet iedereen op orde.

Bij de grenspaal

Sommigen gingen ludiek om met de avondklok, zoals bij de grensovergang bij Stramroy en Molenbeersel. In Belgie is de avondklok pas vanaf middernacht van kracht. Dus dat was een mooie gelegenheid om één stap verwijderd van Stramproy een drankje te drinken op deze vreemde situatie.

Update: een waarschuwing wordt niet in het politiesysteem gezet. Alleen BOA’s doen een registratie. De politie bekeurt meteen.

Video via Youtube: https://youtu.be/Mj2pFjanyFE