Douane en politie onderscheppen voertuigen met kweekspullen

In Weert zijn woensdagmiddag twee personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. De bestelauto’s van de aangehouden personen kwamen in het vizier van de douane beambten omdat ze zwaar beladen leken te zijn.

De douane wilde weten wat de inhoud van de voertuigen was en wist een van de bestelauto’s staande te stoppen op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Onzelievevrouwenstraat. Het andere voertuig ging er vandoor, maar werd even verderop bij een tankstation aan de Roermondseweg gestopt door de politie.

In de voertuigen zaten kweekspullen, zeer vermoedelijk voor het kweken van hennep. In de bestelauto op de parkeerplaats bij de supermarkt lagen kweektenten en vloeistoffen om de groei van planten te bevorderen. In de bestelauto die bij het tankstation was gestopt lagen lampen en lampenkappen.

De bestuurders van de voertuigen werden aangehouden voor nader onderzoek. De voertuigen zijn afgesleept door een berger.

Video via Youtube: https://youtu.be/AHK5S5MSaDo