Tijdelijke sluiting bedrijfswoning en bedrijfsgebouw op Moesdijk

Burgemeester Leppink – Schuitema heeft onlangs besloten om een drugspand aan de Moesdijk 14 en 14a te sluiten. Het gaat hierbij om een bedrijfswoning met bijbehorend bedrijfsgebouw.

De sluiting geldt vanaf 8 januari 2021 voor een periode van drie maanden. De burgemeester heeft dit besloten nadat in zowel de woning als in het bijbehorende bedrijf een in werking zijnde hennepplantage werd aangetroffen.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.