Eerste coronavaccin toegediend bij medewerkers SJG

Zorgmedewerkers Sjaak en Maria van het SJG kregen woensdag als eerste het coronavaccin toegediend. Het SJG is blij dat het eindelijk zo ver is: “De kop is eraf”.

Vanaf vandaag worden de eerste mensen in Nederlandse verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen gevaccineerd. Ook worden nu in ziekenhuizen circa 30.000 medewerkers uit de directe COVID-zorg gevaccineerd.  Het gaat daarbij om een selecte groep verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en ambulancemedewerkers.

Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-vaccinatielocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Vanaf 18 januari kunnen maximaal 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd op de verschillende locaties. De afgelopen twee dagen zijn via het GGD-callcenter met 59.608 personen afspraken gemaakt voor de eerste en tweede prik.

Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning -ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

De kop is eraf! Een belangrijke stap is genomen naar een wereld waar weer andere dingen dan corona centraal kunnen staan. Dat hebben onze collega’s verdiend én al onze patienten en bezoekers.

SJG Weert

Foto’s via SJG Weert