Jaarwisseling rustig verlopen voor hulpdiensten

De jaarwisseling in de regio Limburg-Noord is rustig verlopen. De diverse hulpdiensten, politie, ambulancezorg, brandweerzorg en medische zorg ziekenhuizen, geven aan dat zij de afgelopen nacht hebben ervaren als een rustige nacht, vergelijkbaar met een uitgaansavond.

Er is geen sprake geweest van agressie of geweld tegen de hulpverleners. Een goede start van 2021, aldus de Veiligheidsregio.

Meldingen

Politie Limburg ontving vooral meldingen op het gebied van vuurwerk. Ambulancezorg Limburg-Noord had het tot half twee ’s nachts zeer rustig en kreeg daarna wat meer meldingen door (overmatig) alcohol en drugs gebruik.

Zowel de ambulancezorg als de ziekenhuizen (Venlo/Venray, Weert, Roermond) maken geen melding van vuurwerkslachtoffers of slachtoffers door geweldsdelicten. Brandweer Limburg-Noord meldt 23 inzetten voor kleine brandjes, zoals prullenbak en speeltoestel.

Deze ‘standaard’ brandjes en vreugdevuren hebben niet tot problemen geleid.