Noodverordening voor heel Peel en Maas van kracht

Peel en Maas – De burgemeester van Peel en Maas heeft voor haar gemeente een noodverordening afgekondigd.

Aanleiding is de aankondiging van rellen in meerdere dorpen in Peel en Maas (o.a. Meijel en Panningen). Met deze noodverordening is de burgemeester beter in staat om, samen met de politie en het openbaar ministerie, mogelijke rellen in de kiem te smoren of te beëindigen.

In de gehele gemeente Peel en Maas geldt vanaf dinsdag 26 januari 2021 om 17.30 uur een noodverordening en geldt voor iedereen die zich binnen het aangewezen gebied bevindt. De politie mag preventief fouilleren. Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

De noodverordening in Peel en Maas is van kracht tijdens de duur van de avondklok (vooralsnog dus tot en met 10 februari 2021 tot 04.30 uur).

“Beelden van de rellen zoals we die zien op televisie hebben helemaal niks meer te maken met de coronamaatregelen. En dat willen we in Peel en Maas absoluut voorkomen. Onze inwoners verdienen optimale bescherming. Daarom zet ik de instrumenten in die ik tot mijn beschikking heb. Ondanks dat veel mensen het moeilijk hebben, boos of teleurgesteld zijn, vraag ik aan alle inwoners om de rust te bewaren en elkaar waar nodig te helpen. Blijf veilig en gezond, aldus burgemeester Wilma Delissen – van Tongerlo”.