Vanaf woensdag ‘verklaring op eer’ nodig om naar België te reizen

Van 27 januari tot 1 maart 2021 mag je alleen naar België reizen om een essentiële reden. Je moet hiervoor vanaf woensdag een verklaring op eer hebben als je meerderjarig bent.

Mocht je bijvoorbeeld willen tanken in de Belgische grensgemeente van o.a. Cranendonck, Leudal of Weert dan is dat nog onder voorwaarden mogelijk. Voor inwoners van grensregio’s zijn verplaatsingen als onderdeel van het dagdagelijkse leven toegestaan. Voorwaarde is wel dat je een ‘verklaring op eer’ op zak hebt en je aangeeft waarvoor je naar België reist.

De gegevens worden niet opgeslagen in een databank. Je moet een digitale of papieren versie steeds bij je hebben, zo is te lezen op de Belgische corona informatiesite.

Je kan het formulier downloaden en invullen via deze website: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ > onder het kopje ‘Als niet-Belg reizen naar België’.

Reis je naar België en blijf je langer dan 48 uur in België? Dan moet je ook het Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Ook die vind je via bovenstaande website.

Meer informatie

Let op: de regels in België veranderen met enige regelmaat. Raadpleeg altijd de speciale website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ voordat je op pad gaat.