Noodverordening van kracht voor AZC in Budel

Budel – De gemeente Cranendonck kondigde vorige week aan juridische mogelijkheden te onderzoeken om de orde te herstellen rondom het AZC in Budel.

Het resultaat hiervan is de vaststelling van een noodverordening met ingang van woensdag 25 januari 2022 voor de duur van drie weken. In deze noodverordening staat het verbod op voorwerpen die gebruikt kunnen worden om schade of verwondingen toe te brengen. Tevens wordt overleg gevoerd om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Het Openbaar Ministerie kan hiermee de mogelijkheid aan de politie geven om in dat gebied preventief te fouilleren.

Als in de komende weken aanvullende maatregelen nodig of mogelijk zijn, wordt hierover besloten door de betrokken organisaties.

Lees de noodverordening: https://iwdg.nl/3g4VEF7 (PDF)