Politie, BOA’s en jongerenwerkers houden de situatie onder controle

Er werd in Weert gevreesd voor voor rellen en plunderingen. De vrees was zo groot dat winkels hun etalages leeg haalden en horecazaken hun panden dicht timmerden. Uiteindelijk is de ellende Weert bespaard gebleven.

Via social media werden complete plannen gemaakt om bijvoorbeeld te beginnen met plunderen in de Muntpassage. Ook de Nieuwe Markt, het Stationsplein en de Markt werden als locaties genoemd.

De signalen kwamen ook bij de gemeente en politie binnen en er werden dan ook maatregelen getroffen. Op bijna iedere hoek van de straat in het centrum stonden politieagenten. Ook de BOA’s van handhaving en beveiligingsbedrijven stonden paraat. Punt Welzijn had jongerenwerkers naar de binnenstad gestuurd om met de jongeren in gesprek te gaan.

De maatregelen hebben gewerkt. Er kwamen inderdaad veel jongeren naar de binnenstad, maar ze werden tegengehouden en aangesproken door de politie. Veelal werd er gevraagd naar legitimatie en volgde een mondelinge waarschuwing.

Het is inmiddels een stuk rustiger in de straten, maar de politie blijft nog altijd paraat staan. Ook de komende dagen zal een extra oogje in het zeil worgen gehouden.

Video via Youtube: https://youtu.be/sc65rFeAOkM