Vrees voor ‘avondklokrellen’ in Weert

In verschillende Limburgse steden, waaronder ook Weert, wordt gevreesd voor rellen. Met de beelden van o.a. Eindhoven, Stein en Roermond in het geheugen worden in Weert veiligheidsmaatregelen getroffen.

De vrees komt voort uit oproepen via social media. Daar wordt voornamelijk onder jongeren opgeroepen om bij elkaar te komen en winkels te plunderen. Er worden verschillende locaties en tijden genoemd, maar de oproepen worden door de politie serieus genomen. Ook de ondernemers in Weert nemen voorzorgsmaatregelen. Zo hebben een aantal horecazaken de panden dicht getimmerd.

Via social media geeft de politie aan op de hoogte te zijn van de oproepen. “Wij hebben via Social Media al diverse meldingen ontvangen over mogelijk op handen zijnde avondklokrellen. Heb jij info die van belang kan zijn? Dan meldt het dan via de website van de politie zodat alles centraal verzameld wordt.”, aldus Operationeel Centrum Politie Limburg.

Via een speciale link wordt verwezen naar de website van de politie waar mensen ook beelden kunnen insturen: https://www.politie.nl/algemeen/meldingen-over-rellen.html.

Ook in Brabant is er vrees voor avondklokrellen. Hun boodschap aan iedereen die dat van plan is: “denk na en blijf thuis! We treden hard op en dat geldt ook voor het Openbaar Ministerie. Dus vergooi je toekomst niet!”.