Poort van Limburg in Weert wordt vaccinatielocatie

Na de eerste vaccinatielocatie in Blerick, komen er drie bij: in Weert, Roermond en Venray. Maandag 8 februari is de oplevering van deze nieuwe vaccinatielocaties. “Ook wij stropen onze mouwen weer op. We gaan met de ervaringen opgedaan in Blerick in drie weken drie nieuwe locaties opleveren”, aldus Twan Jacobs, kwartiermaker locaties.

In Roermond en Venray gaat het om de bestaande teststraten. Die worden ingezet voor zowel testen als vaccineren. Hierbij vindt geen vermenging van bezoekersstromen plaats. Bij het begin is er een scheiding tussen personen die worden getest dan wel gevaccineerd. 

De locatie in Weert is nieuw en is alleen voor vaccineren. Het gaat om de  Poort van Limburg aan de Werthaboulevard 1. Om verkeersdrukte in de binnenstad te voorkomen, wordt er een aparte parkeerplek ingericht.

Start vaccinaties

Wanneer de vaccinaties op deze locaties gaan plaatsvinden is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de levering van de vaccins. De GGD gebruikt nu het Pfizervaccin. Bij goedkeuring door EMA en de Gezondheidsraad, komt daar het vaccin van AstraZeneca bij. Wanneer dat er is, krijgen ook zorgmedewerkers weer een uitnodiging.

De eerstvolgende groepen die in aanmerking komen voor vaccineren door de GGD zijn: medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO en mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar. De vaccinatie van de laatste groep verloopt van oud naar jong.