Ravage na ongeval op Randweg-Oost in Budel

Budel / Weert – Op de kruising Randweg-Oost / Schoordijk in Budel heeft maandagochtend iets voor 11.00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Niemand raakte gewond, maar de ravage was groot.

Op de kruising was een bakwagen van de gemeente Weert geramd door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van de bakwagen op de kruising wilde draaien om terug richting Weert te rijden. De bestuurder zag echter een naderende vrachtwagen over het hoofd. De vrachtwagen botste vervolgens hard tegen de bakwagen op de Randweg-Oost waar de 80 kilometer per uur mag rijden.

De vrachtwagen had een lange remweg nodig om tot stilstand te komen. Intussen schampte de bakwagen een boom en wist de chauffeur van de vrachtwagen een andere boom op een haar na te ontwijken. Beide inzittenden kwamen wonder boven wonder met de schrik vrij. De bestuurder van de vrachtwagen is wel nog nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De ravage was groot. Alle materialen van de bakwagen waren op de weg en in de berm terecht gekomen. Medewerkers van de gemeente Weert kwamen ter plaatse om de collega’s van de gemeente Cranendonck te helpen met opruimen.

Twee bergers kwamen ter plaatse en hebben de voertuigen afgesleept. De politie begeleidde het verkeer op de Randweg-Oost.

Video via Youtube: https://youtu.be/iO7P_hzwzD4