Aanmelden bij het voorgezet onderwijs

In de komende weken zullen de leerlingen van groep 8 een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap.

Zit jij in groep 8 en heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom! De scholen bieden een breed onderwijsaanbod met veel onderwijskundige extra’s. Zo is er altijd wel een school die past bij jouw talenten. Aanmelden kan vanaf maandag 1 maart a.s.

Aanmelden

Vanwege de huidige coronamaatregelen verloopt de aanmelding anders dan andere jaren. Aanmelden op Het Kwadrant, de Philips van Horne, Het College óf het BRAVO! College kan digitaal van maandag 1 maart t/m dinsdag 9 maart 2021 én op maandag 15 en dinsdag 16 maart. Alléén de leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK) op Het Kwadrant worden samen met hun ouders persoonlijk uitgenodigd. Meer informatie over de aanmeldprocedure is te vinden op de websites van de scholen via de button ‘Aanmelden nieuwe leerlingen’ op de homepage.

Ondersteuning

Op dinsdag 9 maart zijn alle scholen van 19:00 tot 21:00 uur extra bereikbaar voor alle ouders/verzorgers en leerlingen die tijdens het aanmelden tegen problemen aanlopen. Op 15 en 16 maart kan overdag telefonisch om ondersteuning gevraagd worden. De scholen zijn bereikbaar via het algemene nummer van de school.

Lastige keuze?

Het maken van een schoolkeuze is dit jaar moeilijker is dan andere jaren. Vanwege alle coronamaatregelen hebben de huidige groep 8-leerlingen geen mogelijkheid gehad om de scholen daadwerkelijk te bezoeken. Wil je toch binnenkijken op de scholen? Dat kan! De Weerter scholen hebben een virtuele tour op de homepage staan. Ook de online voorlichtingen zijn via de groep 7/8-pagina’s op de websites terug te zien.