Schaatsplezier op Sarsven en de Banen in Nederweert

Nederweert – In Nederweert gingen vandaag de schaatsen uit het vet. Traditioneel zijn de wateren van Sarsven en de Banen een van de eerste locaties in Limburg waar op natuurijs kan worden geschaatst. Vandaag was het ijs veilig genoeg om erop te kunnen schaatsen.

“Er mag in Nederweert geschaatst worden, maar dat doen we natuurlijk wel veilig”, zegt burgemeester Op de Laak van Nederweert. “De algemene coronaregels blijven ook op het ijs van kracht. Dus houd  1,5 meter afstand van elkaar. En als het druk is, kom dan op een ander moment terug. Er is voldoende gelegenheid om te schaatsen de komende dagen want het blijft nog even vriezen.”

Gewijzigde verkeerssituaties

Op de wegen rond de natuurgebieden gelden gewijzigde verkeerssituaties. Zo worden bepaalde toegangswegen omgezet naar eenrichtingswegen en mag er maar aan een zijde van de weg worden geparkeerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat hulpdiensten in noodgevallen het schaatsgebied kunnen bereiken.

Schaatsplezier op verantwoorde wijze

Burgemeester Op de Laak: “Ik begrijp dat mensen willen genieten van het mooie winterweer en de natuur. Dat gunnen we u ook. Toch roep ik met klem op ook hier de coronaregels in acht te nemen. Houd afstand en vermijd drukte. Wij hebben de benodigde maatregelen genomen en ik reken erop dat ieder daarin zijn verantwoordelijkheid neemt.’’

Wees voorzichtig. Schaatsen op natuurijs is op eigen risico.

Video via Youtube: https://youtu.be/qBir_gQbD3g