Aantal positief geteste mensen in Weert na maanden weer op 0

Algemeen Corona Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Update – Het RIVM meldde vandaag een stijging, op landelijk niveau, van het aantal personen dat positief was getest op COVID-19. In Weert werd daarentegen een daling geregistreerd. Voor het eerst sinds maanden staat de teller op nul.

Landelijk gezien steeg het aantal positieve corona-testen met 1.256 naar 4.472. In Weert daalde het van 12 naar 0. De laatste keer dat er geen besmette inwoners in Weert werden geregistreerd was op 29 september 2020.

Rond de kerstperiode stond Weert nog in de top-lijstjes van de gemeenten met de hoogste besmettingsgraad en toen liep het aantal besmettingen snel op. De piek was op 23 december 2020. Toen werden er 131 mensen positief getest op corona. Daarna ging het bergafwaarts.

De grafiek van de laatste 5 werken laat een dalende trend en vandaag tikt de lijn de bodem aan. Het is overigens niet de verwachting dat het op 0 blijft staan. Landelijk wordt nog altijd gevreesd voor een derde golf die wordt veroorzaak door de Britse variant van het coronavirus.

Ook het winterweer heeft effect gehad. Daardoor zijn weinig mensen getest op 7 en 8 februari. Dit heeft invloed op de cijfers van de dagen daarna. Maar in Weert was sowieso al sprake van een dalende trend. Ook werden er afgelopen week minder virusdeeltjes aangetroffen in het rioolwater.

Voor Nederweert stond het aantal besmetting op dinsdag 9 februari al op 0. De dagen daarna steeg het aantal besmettingen weer met respectievelijk 8 en 10 personen. Ook voor Leudal stond de teller dinsdag op 0. Vanwege de winterse omstandigheden waren immers de teststraten ook een dag gesloten.

In Roermond gaat het nog niet zo goed als in Weert. Daar werden gisteren 27 mensen positief getest op corona. Voor Cranendonck stond de teller 8 februari op 0. De dagen daarna steeg het aantal besmette personen met respectievelijk 6, 12 en 19.

Je kan de statistieken bekijken via het corona dashboard van de overheid via: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0988/positief-geteste-mensen

Update: de teller van het aantal besmettingen op 12 februari staat weer op 21.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties