Bewegende onderdelen infrastructuur hebben last van de kou

De bewegende technieken van de spoor- en waterwegen hebben ook last van de kou. Zo viel vandaag de Biesterbrug in storing en de spoorwegovergang op de Roermondseweg haperde voor de tweede keer vandaag.

Vanwege het winterweer besloot de NS vandaag om geen treinen te laten rijden. De oorzaak was dat er problemen waren op het spoor, zo ook in Weert. De slagbomen aan de Roermondseweg bleven tot twee keer toe hangen. Nadat de problemen van vanochtend waren verholpen trad het probleem vanmiddag opnieuw op. Medewerkers van Strukton waren aanwezig om het probleem te verhelpen.

Ook de Biesterbrug wilde vandaag niet meewerken. Nadat de brugdek omhoog was gegaan weigerde de brug verder dienst. Het gevolg was een langdurige storing. Weggebruikers werden door middel van speakers geïnformeerd over de storing en moesten een andere route nemen. Inmiddels is de storing verholpen.

Video via Youtube: https://youtu.be/hZSmOQ9CKmw