GGD Limburg-Noord gaat basisscholen helpen bij opening

Foto via: Stefan Meller via Pixabay

Maandag 8 februari gaan de basisscholen en kinderopvang weer open. GGD Limburg-Noord introduceert dan ook het nieuwe project ‘Scholendesk’ om de opening van de scholen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

GGD-medewerkers van het project ‘Scholendesk’ gaan scholen en kinderopvang proactief benaderen om advies te geven bij de heropening. Dat kan gaan van grootte van groepen tot aan wat te doen bij eventuele besmettingen.

De scholendesk krijgt ondersteuning van GGD-professionals die advies geven bij complexe kwesties. Bijvoorbeeld op het gebied van infectieziekten, jeugdgezondheidszorg en bron- en contactonderzoek. Deze aanpak zorgt ervoor dat scholen en kinderopvang zo veilig mogelijk weer open kunnen gaan.