Eerste bewoners nemen intrek in ‘De Kluis’

Algemeen Economie Weert 10 reacties 3 min. leestijd

Het voormalige bankgebouw aan de Wilhelminasingel heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Op deze centrumlocatie is inmiddels een modern en duurzaam woongebouw ontstaan, mooi passend in het straatbeeld. Deze week kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in het wooncomplex dat de naam ‘De Kluis’ heeft gekregen.

Duurzame herontwikkeling  

Het voormalig bankgebouw kwam vorig jaar in bezit van Wonen Limburg Accent. “Het bankgebouw stond al enkele jaren leeg. Toen de kans zich voordeed om dit op A-locatie gelegen pand te kopen, hebben wij dit met beide handen aangegrepen. Het was een uitdaging om woningen te realiseren in de bestaande structuur met maximaal hergebruik van de materialen. We zijn er trots op dat we er met de samenwerkende partijen in geslaagd zijn om er in totaal 31 instapklare appartementen te maken”, aldus Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg Accent. De naam van het woongebouw verwijst naar de voormalige functie. De voormalige kluis doet nu dienst als fietsenstalling voor de bewoners van het appartementengebouw.

Wethouder Wendy van Eijk van de gemeente Weert: “De behoefte aan woningen in Weert is hoog. Dat geldt voor nagenoeg alle type woningen. Gelukkig wordt daar goed op ingespeeld. Onder andere door de transformatie van leegstaande kantoorpanden naar appartementen. Deze transformatie via Wonen Limburg is daar een prachtig voorbeeld van. Daarnaast durf ik wel te stellen dat de volledige omgeving enorm is verbeterd nu dat de vernieuwde gevel zichtbaar is geworden.” 

Tussen wal en schip

‘We zien dat het lastig is voor woningzoekenden een geschikte huurwoning te vinden. Zeker voor hen die nét iets teveel verdienen voor een sociale huurwoning en ook niet altijd naar een koopwoning willen of kunnen. Met deze appartementen bieden we ook voor deze groep een betaalbare woning,’ vervolgt Peeters.

Uitbreiding aanbod

Het aanbod van woningen in het middenhuursegment (tussen € 750 en € 1.100) blijft in veel regio’s achter. Wonen Limburg focust zich met haar dochter Wonen Limburg Accent op het uitbreiden van het aanbod in dat segment. Inmiddels verhuurt zij, verspreidt door de provincie Limburg, zo’n 1.900 woningen. Peeters:  ‘Onze ambitie is om in 2025 zo’n 2.500 woningen te verhuren. Nog voor de zomer komt daar onder meer het verbouwde UWV kantoorpand aan de Wilhelminasingel bij. In Loft 33 kunnen we dan weer aan 33 huishoudens een fijne woonplek bieden.’  

Zowel in de Kluis als in Loft 33 zijn nog enkele appartementen te huur. De verhuur verloopt via makelaarskantoor Saelmans.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties