Franciscus Huis wordt tijdelijk dependance van Philips van Horne

Het Franciscus Huis in Weert wordt momenteel ingericht als tijdelijk schoolgebouw. De Philips van Horne heeft namelijk niet genoeg ruimte in haar schoolgebouw aan de Herenstraat om alle leerlingen te kunnen ontvangen.

Vanaf 1 maart mogen de middelbare scholen weer open, maar onder voorwaarden. Om aan de voorwaarden te voldoen opent de Philips van Horne een ‘dependance’ aan de Biest. Deze (niet-schools ingerichte) ruimte wordt de komende dagen aangekleed en ingericht voor lesdoeleinden.

Het inrichten van het tijdelijke lesgebouw vraagt echter een paar dagen tijd vanwege de logistiek en het realiseren van de noodzakelijke digitale hulp- en leermiddelen. De school hoopt op donderdag 4 maart de eerste leerlingen op deze locatie te kunnen ontvangen zodat ze weer fysiek lessen kunnen volgen.