Stadscafé Du Commerce omgedoopt tot museum

Weert heeft er een museum bij. Maar de aanleiding is iets waar niemand vrolijk van wordt, namelijk de coronacrisis.

Horecazaken verkeren in zwaar weer, zo ook Stadscafé Du Commerce aan de Langstraat. De horecazaken in Nederland willen volgende week gaan actievoeren. Bij Du Commerce doen ze dat op hun eigen manier. En op ludieke wijze waar het café bekend om staat.

Sinds gisteren is Du Commerce een museum gewonden. Er staat er een groot spandoek op het terras met de tekst “Weerter Museum. Was héél vroeger een café…. Hier kon je gewoon binnen lopen en wat drinken. Misschien binnenkort weer open!!”. En dat is ook waar veel mensen op hopen.

“Dit tijdelijke museum is niet zozeer gevuld met voorwerpen, maar rijkelijk gevuld met anekdotes en hilarische verhalen die het cafe sinds de opening in 2002 vergaard heeft”, aldus een van de medewerksters op social media.

In de tijd dat het cafe enkel open is voor afhaalbestellingen helpt de kastelein ook een handje mee in de Poort van Limburg dat momenteel dienst doet als vaccinatielocatie.