Geslaagde actie Write For Rights van Amnesty Weert

In verband met de coronacrisis kon de jaarlijkse wereldwijde Amnesty schrijfactie op 10 december j.l. in het Franciscus Huis niet doorgaan. In plaats daarvan schreven de deelnemers  thuis.

Het voordeel hiervan was, dat iedereen tot eind januari zelf kon kiezen wanneer ze schreven. Dit heeft goed gewerkt. Er werd in Weert meer geschreven ten opzichte van vorig jaar. In totaal 145 brieven en 65 briefkaarten. Wereldwijd stond de teller op 419.512.

Brieven schrijven werkt echt

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Amnesty zorgt ervoor dat al die brieven op de juiste plek terechtkomen. In de brievenbus van machthebbers die mensenrechten schenden. Zo zetten ze hen onder druk om onrecht te stoppen en geven ze de mensen voor wie ze actievoeren moed.