Alternatieve optocht van V.V. de Knetters uit Altweerterheide

V.V. de Knetters, een vriendengroep van schoolgaande jeugd tussen de 6 en 9 jaar uit Altweerterheide die sinds 2017 ieder jaar een carnavalswagen bouwt voor de schooloptocht.

Zo rond de kerstvakantie begint het vastelaovendj (carnavals) gevoel langzaam weer te kriebelen en worden ideeën geboren voor de wagens van dat vastelaovendj-seizoen. Ze begonnen vijf jaar geleden met één klein wagentje, afgelopen jaar vulden ze de optocht met acht kleurrijke vliegtuigen en luchtballonnen omgebouwde skelters.

Ook dit jaar begon het rond de kerstdagen weer te kriebelen maar dit jaar helaas geen vastelaovendj. Jammer was eerst de gedachte maar toen ineens een idee: “We bouwen een mini-optocht, iedereen gewoon thuis, zo houden we het bouwgevoel toch een beetje in leven”.

Zo gezegd zo gedaan. Tijn, Bente, Inge, Stan, Nova, Robin, Job, Ties en Sjors gingen aan de slag met hun lego en zo bouwden ze hun eigen optocht. Ze zijn er erg blij mee en zouden dit graag willen delen met heel veel andere kinderen in Nederland zodat iedereen toch even een beetje het carnavalsgevoel krijgt dit jaar.

Maar hoe doe je dat in coronatijd? Met een beetje hulp van één van de papa’s werd een filmpje in elkaar geknutseld dat wij graag met iedereen willen delen. Of je nu in Limburg vastelaovendj viert of carnaval in de rest van het land met dit filmpje willen ze jullie ook dit jaar toch even laten genieten.

Bekijk de (ingestuurde) video via Youtube: https://youtu.be/gAVZ5eNEL1k