Hulpdiensten naar Heythuysen vanwege piepende CO-melder

Heythuysen – De ambulancedienst, brandweer en politie zijn zaterdag rond 20.30 uur gealarmeerd vanwege een koolmonoxide (CO) melder die was afgegaan in een woning aan De Gaard in Heythuysen.

De bewoner sloeg alarm omdat de CO-melder in zijn woning was afgegaan en omdat hij hoofdpijn had. Reden voor de hulpdiensten om ter plaatse te gaan.

Medewerkers van de ambulancedienst hebben de bewoner medisch onderzocht. Gelukkig bleek de bewoner verder gezond te zijn. De brandweer verrichtte metingen, maar er werd geen koolmonoxide gemeten. De bewoner kon veilig terugkeren naar zijn woning.

Mogelijk was de batterij van de melder leeg of was de melder defect.

Koolmonoxide staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Vandaar dat de hulpdiensten dit soort meldingen serieus oppakken.