Koning Winter is gearriveerd in Weert

Met de slee boodschappen doen

Net als in de rest van Nederland ligt ook in Weert een deken van sneeuw. De sneeuw zorgt voor mooie plaatjes en wat ongemakken.

Plezier

Met de slee boodschappen doen, dat kan niet vaak. Dus sommigen maakten van de winterse gelegenheid gebruik om de slee uit de schuur te halen. In Weert had je ook echte doorbijters die een rondje gingen rennen of de hengel uitwierpen om te vissen. In het Molenakkerpark werd ook volop gebruik gemaakt van de speelberg. Ideaal om vanaf te glijden.

Ongemakken

Het winterweer zorgde ook voor wat ongemakken. Het is glibberen op de weg. Ook het treinverkeer ondervond hinder. De slagbomen van de spoorwegovergangen aan de Roermondseweg en Breijbaan hadden last van de kou en bleven omlaag. Het treinverkeer werd volledig stilgelegd.

Wees voorzichtig

Ondertussen blijft het sneeuwen en vriest het. De gevoelstemperatuur is momenteel -10 graden Celsius. Mocht je de weg op moeten, wees voorzichtig! De strooi en veegwagens zijn aan het rijden, maar desondanks blijft het gevaarlijk.

Video via Youtube: https://youtu.be/W8J1k0DlP6w