Corona teststraat in Weert zondag gesloten

Algemeen Corona Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Het KNMI heeft morgen, zondag 7 februari, voor heel het land code rood gegeven door het winterse weer wat wordt verwacht. Dit betekent dat GGD Limburg-Noord morgen alle test- en vaccinatielocaties sluit, zo ook in Weert.

Mocht je klachten hebben, probeer dan vandaag nog een afspraak voor testen te maken. De GGD belt alle inwoners met afspraak voor vaccinatie om de afspraak te verzetten. Natuurlijk plant de GGD deze zo snel mogelijk opnieuw in.

Code rood

Afgelopen dagen heeft de GGD zich voorbereid op dit winterse weer. Afgesproken is, landelijk, dat bij code rood alle locaties gaan sluiten. Dit voor de veiligheid van de mensen en voor de veiligheid van de medewerkers van de GGD. Zodra het weer het toelaat gaan de locaties weer open. De GGD neemt dan de maatregelen die nodig zijn om de locaties open en bereikbaar te houden.

Vaccinatieafspraak wordt verzet

GGD Limburg-Noord belt vandaag alle inwoners, die morgen, zondag 7 februari, een afspraak hebben voor een vaccinatie. Deze afspraken worden verzet. Inwoners hoeven dus niet zelf te bellen. De GGD zorgt dat de nieuwe afspraken, zodra het weer het toelaat, worden ingepland. Er gaat geen vaccin verloren.

Test vandaag nog

Inwoners met klachten, die op corona duiden, kunnen vandaag nog een testafspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202. Anders kan dit pas weer maandag, als het weer het toelaat.

Inwoners die morgen de 5e dag in quarantaine/ isolatie zijn, wordt gevraagd één dag langer in quarantaine te blijven en een testafspraak in te plannen voor maandag 8 februari.

Het bron- en contactonderzoek gaat gewoon door. De bron- en contactonderzoekers werken veelal vanuit huis, deze werkzaamheden gaan gewoon door.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie