Tientallen handtekeningen petitie volledige opening basisscholen

Algemeen Corona Nederweert Regio 10 reacties 1 min. leestijd

Vorige week kondigde de Rijksoverheid aan dat de basisscholen en kinderopvang in Nederland weer volledig open zouden gaan. De onderwijsorganisaties Eduquaat en MeerderWeert kozen deze week voor een gefaseerde opening.

Echter de ouders van kinderen in het Weerterland zijn het niet eens met deze gefaseerde opening. Ze willen dat de scholen in Weert en Nederweert meteen volledig weer open gaan zoals de Rijksoverheid voorstelt.

De ouders zijn een petitie opgestart om de onderwijsorganisaties op andere gedachten te brengen. In de petitie staat dat men na navraag heeft gedaan bij de onderwijsinspectie. Volgens de inspectie zou de Rijksoverheid uitgaan van volledige opening van de scholen met fysiek aangeboden onderwijs conform reguliere uren. De onderwijsinspectie bevestigt tevens aan de ouders dat dééls onderwijs op afstand cq. thuisonderwijs niet onder dit beleid valt.

De petitie is op het moment van schrijven reeds 285 keer ondertekend.

Bekijk de petitie: https://www.petities.com/volledige_opening_basisscholen_eduquaat_weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties