Proef met ‘slimme’ bandenpomp bij winkelcentrum Leuken

Update – Normaal gesproken zie je ze alleen bij een tankstation of carwash, een pomp om je banden mee op te pompen. Sinds kort staat er één op het parkeerterrein bij van winkelcentrum Leuken.

Volgens de wijkraad van Leuken gaat het om een proef. Er staat overigens al een ‘slimme bandenpomp’ op Centrum-Noord. Deze is echter alleen te gebruiken voor medewerkers van Enexis. Daar is de pomp een succes en goed voor 20 ton aan CO2 besparing.

Op Leuken kun je vanaf nu dus ook gratis je autobanden op spanning brengen. Dat zorgt voor meer veiligheid en is goed voor het milieu. “Een te lage bandenspanning bij auto’s leidt tot een slechtere wegligging, langere remweg, snellere slijtage van banden en onnodig brandstofverbruik. De Slimme Bandenpomp biedt op al deze punten uitkomst.”, aldus de ANWB.

Je vindt de pomp aan de zijde van de St. Jobstraat nabij Big Bazar. Meer informatie: https://www.bandopspanning.nl/

Update: hij blijkt momenteel even niet te werken. Dus even een paar dagen wachten voordat je hem gaat testen.