Publiekswedstrijd: “Niet rellen maar aquarellen”

‘Laat je horen!’, die oproep doet RICK aan de jeugd. Niet middels rellen, maar op een positief opbouwende manier. Jongeren van 12 t/m 21 jaar, uit Weert, Nederweert, Cranendonck en Heeze-Leende, worden uitgenodigd hun stem vorm te geven met beeldende kunst, muziek, theater of dans.

“Op geen enkele andere manier kun je jouw gevoel, emotie en mening zo sterk overbrengen als met kunst. Dus niet rellen, maar bij wijze van spreken aquarellen”, roept Frank Rademakers, directeur van RICK, op. Het publiek kan vervolgens stemmen. Deelnemers maken kans op mooie geldprijzen.

Formuleer jouw mening over actuele thema’s met een pakkend schilderij, indrukwekkende dans, prikkelende foto en video, intense voordracht, aangrijpend lied of spraakmakende graffiti. “In deze tijd willen mensen zichzelf laten horen. Zij voelen zich onrechtvaardig behandeld. De vrijheid van meningsuiting vindt RICK heel belangrijk. Maar dit dient wel op een positieve manier geuit te worden. Kunst en cultuur lenen zich daar uitermate goed voor”, licht Frank toe.

RICK wil het uiten van meningen, middels kunst, stimuleren. Tot en met 7 maart kunnen jongeren een inzending indienen. “Dit kan in elke kunstdiscipline. Denk aan: beeldend, muziek, dans, theater, media of urban art. Om deelnemers op weg te helpen, organiseren we in de week van 22 februari digitale adviesuurtjes waar je een professionele kunstenaar, muzikant of danser kunt raadplegen om jouw werk te finetunen.”

Alle inzendingen worden vervolgens online tentoongesteld. Het publiek kan stemmen. De drie inzendingen met de meeste stemmen winnen mooie geldprijzen. “De winnaar wint 350 euro, de tweede plek is goed voor 250 euro en de derde plek 150 euro. Het geldbedrag kunnen de winnaars besteden aan cursussen, coaching, masterclasses, materialen of (studio)opnames bij RICK.”

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.rickraakt.nl/laatjehoren.