René Fontijn nieuwe voorzitter D66 Land van Weert

Algemeen Nederweert Politiek Regio Reageer 2 min. leestijd

René Fontijn uit Stramproy is unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter van het afdelingsbestuur van D66 Land van Weert (gemeenten Weert en Nederweert).

De nieuwe voorzitter barst van het enthousiasme: “Ik ben ervan overtuigd dat D66 de kansen ziet voor de inwoners van Weert en Nederweert. Hoe beter het ons lukt om inwoners bij ontwikkelingen te betrekken, hoe beter we zaken ook echt voor elkaar gaan krijgen.”

De 51-jarige Fontijn is geen onbekende in het afdelingsbestuur. De afgelopen jaren beheerde hij als penningmeester de financiën van de partij. Hij neemt het stokje over van Nederweertenaar Jos Smeets. Rob Gerits en Maxim Lenders zijn eveneens gekozen in het afdelingsbestuur.

Tweede Kamerverkiezingen

Tijdens de digitale ledenvergadering is ook gesproken over de campagne voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel de leden van D66 graag de straat op gaan om met inwoners het gesprek aan te gaan is dat gedurende de lockdown niet verantwoord. Daarom zal de campagne vooral op andere manieren gevoerd worden.

Inzet van de afdeling is om de 29-jarige Rens Raemakers uit Leudal in de Tweede Kamer te houden. Raemakers is momenteel het enige Tweede Kamerlid uit Midden-Limburg en staat op plek 19 op de lijst. Als woordvoerder zorg heeft hij o.a. gestreden voor het open houden van de Spoedeisende Hulp van het St. Jans Gasthuis.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Een ander belangrijk punt tijdens de ledenvergadering waren de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar. Er zijn verschillende besluiten genomen over het proces, zoals over het opstellen van de verkiezingsprogramma’s en de kieslijsten in de beide gemeenten.

Denk mee en doe mee

De fracties van D66 in Weert en Nederweert vinden het altijd fijn als inwoners willen meedenken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom. Je kan de fracties bereiken via [email protected] en [email protected]. Met de steun kunnen de fracties een nog krachtiger geluid laten horen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie