Rent-a-Cop: Peel en Maas

112 Algemeen Peel en Maas Regio 5 reacties 3 min. leestijd

Peel en Maas – Vind jij dat jouw straat wel wat extra toezicht kan gebruiken? Heb je behoefte aan preventie advies? Zie je iets opvallends en wil je daar aandacht voor vragen? Rijden auto’s veel te hard door je straat? Of wil je gewoon even dag zeggen of een kort persoonlijk praatje maken over wat er speelt in de wijk, stuur jouw verzoek dan nu in!

Op dinsdag 23 februari 2021 vindt in de gemeente Peel en Maas de actie Rent-a-Cop plaats. Hierbij slaan de politie en gemeente Peel en Maas de handen ineen en zijn ze opzoek naar ieders hulp!

Hoe werkt Rent-a-Cop?

Het principe is simpel: bij de politie zijn wij afhankelijk van meldingen die door jou worden gemaakt. De politie wil daarom aanwezig zijn op de plekken en tijdstippen waarvan jij vindt dat ze daar aanwezig moeten zijn. Uiteraard houden zij zich hierbij aan de geldende coronamaatregelen.

Je kunt jouw verzoek vóór 23 februari via de social media kanalen van Politie Peel & Maas indienen. Dit doe je door een privéberichtje te sturen met de vermelding van Rent-a-Cop met jouw verzoek.

Live te volgen

Uit de inzendingen maakt de politie een selectie en houden ze jou via social media live op de hoogte wat er met jouw verzoek wordt gedaan en wat de uitkomst hiervan was. Hierbij respecteren ze natuurlijk de privacy van melders en betrokkenen.

Uiteraard is de actie Rent-a-Cop afhankelijk van de dienst. Als er spoed-of heterdaad meldingen binnenkomen, dan hebben die meldingen altijd voorrang. De actie is géén vervanging van het alarmnummer 112! In noodgevallen bel je ons altijd via dit nummer.

Wel heeft BT Horst-Peel en Maas die dagextra agenten in dienst om toch zoveel mogelijk gehoor te kunnen geven aan de gemaakte verzoeken.

Samenwerking met de gemeente Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas ondersteunt dit initiatief door het inzetten van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) op deze dag. Ook een ambtenaar openbare orde en veiligheid (AOV’er) is tijdens deze pilot aanwezig. Samen met de politie staan zij burgers te woord en rijden naar meldingen.

Social-media accounts

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties