Topscore voor SJG Weert bij kwaliteitsaudit

Het kwaliteitskeurmerk van SJG Weert is verlengd. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) toetste het ziekenhuis eind vorig jaar een week lang op honderden kwaliteitsnormen. Resultaat is een heraccreditatie voor de komende vier jaar en vandaag werd het certificaat (digitaal) in ontvangst genomen. De bevindingen van de auditgroep waren bijzonder positief.

De heraccreditatie betekent dat de kwaliteit, veiligheid en gastvrijheid in SJG Weert op orde zijn. Om dit te toetsen volgde en interviewde een groep externe auditors een aantal medewerkers en patiënten van het ziekenhuis. Zij complimenteerden de grote betrokkenheid die medewerkers in SJG Weert hebben bij de patiënten. Ook waren de auditors onder de indruk van de manier waarop SJG Weert bezig is met kwaliteit en veiligheid in de dagelijkse patiëntenzorg.

Dagelijkse belofte

Bestuurder Inge de Wit is erg blij met het resultaat: “We hebben de meest complete en belangrijke test in ziekenhuisland met vlag en wimpel doorstaan. Het NIAZ roemt de mentale weerbaarheid van het ziekenhuispersoneel. Kijkend naar wat we afgelopen jaar voor de kiezen hebben gekregen en welke inspanningen er tot op de dag van vandaag geleverd worden, is dat misschien nog wel het grootste compliment. Het laat maar weer eens zien dat onze dagelijkse belofte geen grootspraak is. Alles wat we doen, doen we voor onze patiënten.”