Vorstschade aan wegen wordt snel hersteld

Na een week van strenge vorst is het flink gaan dooien. Bijna overal in Weert is de sneeuw en het ijs verdwenen. Maar door de strenge vorst is er ook schade aan het wegdek ontstaan.

In sommige wegen zaten soms al wat gaten, maar door de vorst is het alleen maar erger geworden. Sommige wegen lijken wel te zijn veranderd in een poffertjespan. Gaten in het wegdek kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties en daarom is een aannemer in opdracht van de gemeente Weert deze week meteen gestart met asfaltreparaties.

Vorstschade ontstaat wanneer er water of gesmolten sneeuw in het poreuze asfalt komt. De gaatjes in het asfalt bevriezen en zetten uit. Zo kunnen er scheurtjes ontstaan die vervolgens gaten worden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Weert is niet bekend op hoeveel locaties er sprake is van vorstschade. Om de omvang van de gaten in het asfalt te minimaliseren worden er noodreparaties aan het asfalt uitgevoerd.

Ook de komende dagen worden de wegen geïnspecteerd op vorstschade, en waar nodig worden noodreparaties uitgevoerd. Donderdag was de Ringbaan-Noord aan de beurt.