Autodieven aangehouden in Baexem en Kelpen-Oler na achtervolging

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd
Foto via Politie Maastricht

Leudal – Agenten zagen zaterdag 13 maart niet één, maar twee gestolen voertuigen op de A2 rijden ter hoogte van Maastricht. De politie gaf de bestuurders van de auto’s een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven, zo meldt de politie via Facebook.

Het leidde tot een achtervolging in de rijrichting van Weert waarbij de politie ondersteuning kreeg van een politiehelikopter. Ook de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid van de politie sloten aan op coördinatie vanuit het Operationeel Centrum (OC) (meldkamer).

De bestuurders besloten om zich te splitsen. Zo ontstonden er twee losse achtervolgingen. Maar uiteindelijk konden beide voertuigen alsnog tot stoppen worden gedwongen.

Eén van de verdachten nam vervolgens de benen en probeerde te vluchten. Met behulp van de politiehelikopter, die gebruik maakte van een lichtbundel en warmtebeeldcamera, kon de verdachte gevolgd worden die door tuinen en velden liep. De verdachte kreeg uiteindelijk in de gaten dat vluchten geen zin meer had. Hij stak zijn handen in de lucht en gaf zich over.

Een achtervolging eindigde in Baexem en de andere in Kelpen-Oler. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie