Brandweer dooft ‘schoorsteenbrand’ in Budel met plantenspuit

Budel – De brandweer en politie mochten zaterdagavond rond 20.50 uur op pad voor een schoorsteenbrand aan de Nieuwstraat in Budel.

In een woning was een rookafvoerkanaal oververhit geraakt. Door de hitte was het plafond wat aangestraald. Om met een brandslang te blussen was iets teveel van het goede. De brandweer koos voor een meer subtiele oplossing waarbij o.a. gebruik werd gemaakt van een schroevendraaier en pompspuit.

De pompspuit weigerde echter dienst en raakte lek. Gelukkig was aan de overkant een behulpzame buurtbewoonster die een plantenspuit in haar bezit had. Deze mocht de brandweer even lenen om de aangestraalde delen te koelen.

De brandweer zorgde ervoor dat het brandgevaar was geweken en de bewoners weer veilig konden terugkeren naar hun woning.