Financiële steun voor professionele cultuurmakers

Vanaf 1 maart 2021 kunnen professionele cultuurmakers een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Ze kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product.

Het fonds is bestemd voor makers die zijn getroffen door de coronacrisis, maar niet in aanmerking komen voor steun van de rijksoverheid. Makers kunnen aanvragen indienen tot 1 december 2022 of zolang het budget toereikend is.

Toekomstbestendig

Nieuwe producties zijn belangrijk voor een bloeiend cultureel klimaat, maar staan door de coronacrisis onder druk. Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg wil daarom met de steun bijdragen aan een toekomstbestendige culturele en creatieve sector. Dit is ook een van de uitgangspunten van het beleidsplan ‘Cultuurroute 2024’ van de gemeente Weert. De gemeenteraad heeft dit plan donderdag 11 maart goedgekeurd.

Voor wie?

Zzp’ers, zoals regisseurs en acteurs, vormgevers, choreografen, dansers, urban arts professionals, musici maar ook designers, fotografen, architecten en beeldend kunstenaars: alle professionals die actief zijn in de Limburgse creatieve en culturele sector kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen bij het tijdelijke Limburgse noodfonds voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product.

Makers die getroffen zijn door de coronacrisis maar niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen van de rijksoverheid kunnen zich melden.

“Ik roep alle cultuurmakers in Weert op om een aanvraag te doen bij het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Zo zorgen we ervoor dat cultuur in Weert blijft floreren”.

Wethouder Geert Gabriëls

Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder de Cultuurregio Noord-Limburg. Gemeente Weert levert, als onderdeel van de Cultuurregio Noord-Limburg, een bijdrage aan het Cultuur Innovatie Fonds Limburg.

Meer informatie over wie kan aanvragen en de procedure via www.cifl.nl.