Flinke rookontwikkeling bij woningbrand Nassaulaan

De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Nassaulaan in Weert.

De bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen en sloeg alarm bij de buren omdat zijn telefoon binnen had laten liggen. De politie die al eerste ter plaatse was waarschuwde de buurvrouw van de direct aangrenzende woning. De bewoonster werd geëvacueerd omdat niet duidelijk was in hoeverre de brand zich verder zou ontwikkelen en zij daardoor in gevaar kon komen.

De gealarmeerde brandweer kwam met een tankautospuit en ladderwagen ter plaatse. Omdat de sleutels van de woning nog binnen lagen moest de brandweer met een ram de voordeur forceren om binnen te kunnen treden.

Eenmaal binnen was er al sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer doofde de brand waarna de situatie snel onder controle was. Intussen arriveerde een ambulance om de bewoner medisch te controleren. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De exacte oorzaak van de brand is niet bekend. De woning heeft flinke rook- en roetschade opgelopen en is voorlopig niet bewoonbaar. Stichting Salvage zal worden ingeschakeld voor de verdere nazorg.

Video via Youtube: https://youtu.be/2azt6sKZTH4