Joost Snijders bakt bijna beste paasbrood van Nederland

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn valt weer in de prijzen met zijn paasbrood. In de finaleronde van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde die woensdag 17 maart plaatsvond werd hij tweede. Hiermee laat de winnaar van 2019 zien dat zijn productkwaliteit continu op hoog niveau ligt met een onderscheidend paasbrood met vlaairasterdecoratie.

Spannende finaleronde

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze keuring en dat werd massaal gedaan. In totaal werden 134 broden gekeurd en beoordeeld. Joost Snijders was een van de zeven die een 8,1 of hoger scoorde en stond daarmee in de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd gekocht in de winkels. De finalekeuring is uitgevoerd door technisch adviseur Marco van Scheijndel, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en Gerard Vreugdenhil, bakker en lid van het BoulangerieTeam.

Bakkersvak is boeiend

Als de keurmeesters Joost Snijders het goede nieuws vertellen gaat hij meteen met hen in gesprek over hoe lastig het is om met dit slofmodel de spijs goed te krijgen en hoe hij altijd bezig is de puntjes op de i te zetten.

Joost: “De grondstoffen waar we mee werken zijn natuurproducten die nooit precies hetzelfde zijn. Daarom blijf ik als bakker altijd stoeien met het proces om de details perfect te krijgen en volg ik altijd tips van andere vakmensen op. Dat maakt mijn vak zo mooi en boeiend en dat geeft me energie. Helemaal als alle inzet dan beloond wordt met zo’n mooie prijs!”

Complimenten

De keurmeesters laten weten dat het paasbrood van Joost Snijders zeer terecht op het podium staat. Marco van  Scheijndel: “Complimenten voor het brood van Joost Snijders. Het glanst mooi, ziet er onderscheidend uit en het smaakt overheerlijk.”

Feest in de winkels

Het hele team van Joost Snijders is apetrots en ze brengen nu alles in gereedheid om de paasbroden en andere lekkere specialiteiten te gaan bakken en verkopen. Joost: “Door de maatregelen zullen de paasdagen nog wel anders zijn dan we zouden willen maar wij doen er alles aan om te zorgen dat de mensen thuis kunnen genieten van onze lekkere producten.”