Joost Snijders wint met paasbrood

Algemeen Dorpen Stramproy Weert Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn is de winnaar van de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde.

Vorig jaar bereikte hij voor het eerst de finaleronde en kreeg toen een eervolle vermelding. Dit jaar haalt hij het goud. De tweede plaats is voor Bas Gommans (Sevenum) en Thijs Koolen (Ell) werd al drie keer op rij tweede en eindigt nu op de derde plaats. Voor dit illustere trio kan de Limburgse vlag in top.

Spannende finaleronde

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze competitie en dat werd massaal gedaan. In totaal werden 148 broden gekeurd en beoordeeld. Dertien daarvan kregen een 8,1 of hoger en deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

De finalekeuring is uitgevoerd door Paul Thomas, technisch adviseur van GildePartner Puratos, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij GildePartner Royal Steensma en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Zoektocht

Joost Snijders had het niet verwacht maar hij vindt het ‘super!’ Hij heeft behoorlijk gesleuteld aan de receptuur en de werkwijze om het goed te krijgen. “Het is een zoektocht om de details zo aan te passen dat je het perfecte brood krijgt. Daar heb ik zeker tien keer mee geoefend,” vertelt Joost. “En,” voegt hij eraan toe, “dit zou ik nooit alleen kunnen. Ik heb een team van heel gemotiveerde bakkers die er ook altijd voor gaan om de beste producten te bakken. Daar ben ik heel trots op.”

Onderscheidend paasbrood

De keurmeesters prezen het brood van Joost Snijders om het onderscheidende uiterlijk. “Het vlaairaster geeft een Limburgs tintje, Joost bakt een prachtige glanzend bruine kleur en het model is erg aantrekkelijk,” aldus Hiljo Hillebrand. Paul Thomas: “Bij het snijden merkten we al dat we een perfect brood onder handen hadden. Een mooi regelmatige structuur en een heerlijke smaak. Echt een topper.”

Beste voor de klanten

In de winkels van Joost Snijders is de stemming opperbest. Evelien, de zus van Joost die sinds vier jaar de aansturing van de winkels doet is ook heel blij met de prijs. “Het is geweldig om een prijswinnend product te mogen verkopen,” zegt ze. “We hebben een heel breed assortiment paasproducten maar het paasbrood staat nu even in het middelpunt.”
Joost en Evelien en het hele team staan klaar om alle lekkers te laten proeven, “want,” zegt Joost, “deze prijs bewijst dat we een goed product bakken, maar we willen het beste voor onze klanten. Daar gaat het om.”
[nggallery id=’7721′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie