Omgaan met dementie binnen jouw vrijwilligersorganisatie

Foto via Punt Welzijn

In je vrijwilligerswerk of als lid bij een vereniging kun je te maken krijgen met mensen met dementie, bijvoorbeeld wanneer je werkt in het verzorgingshuis of bij een seniorenvereniging. Maar ook in een sportvereniging. Het kan zijn dat een lid van je vereniging deze ziekte krijgt en hierdoor minder goed deel kan nemen. Weet jij hoe je dementie kunt herkennen? En hoe je hiermee om kunt gaan? Over deze en andere vragen organiseert Punt Welzijn op 22 maart en 13 april de online training ‘GOED omgaan met dementie’.

Deze training is speciaal gericht op vrijwilligers en leden van vrijwilligersorganisaties. Je leert meer over dementie en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze mensen mee kunnen blijven doen en zich goed voelen bij je club. Er wordt gewerkt met situaties die voor kunnen komen in de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw niet meer goed mee kan doen met bridgen? En hoe vang je iemand op die wat verward is? Tijdens de training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie!

De gratis online training wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk op maandag 22 maart van 19:00 tot 20:30 uur en op dinsdag 13 april van 19:30 tot 21:00 uur. Aanmelden kan via de agenda op de website www.puntwelzijn.nl.