SJG opent huiskamers weer voor opgenomen ouderen

Algemeen Corona Reageer 1 min. leestijd
Archieffoto via SJG

De huiskamers op de 3e en 4e etage zijn weer geopend voor opgenomen kwetsbare ouderen, zo meldt het SJG.

Vanwege het coronavirus waren de kamers gesloten. De behoefte vanuit opgenomen patiënten was echter groot om hier weer gebruik van te kunnen maken en daarom is gekeken naar een veilige manier om de kamers weer open te stellen. Dit houdt in dat een aantal voorzorgsmaatregelen is genomen en er onder toezicht ruimte is voor maximaal 4 patiënten per huiskamer.

Over de huiskamer

De huiskamer is speciaal ingericht voor (kwetsbare) ouderen. Zij kunnen hier herstellen in huiselijke sfeer en worden gestimuleerd actief te blijven tijdens hun ziekenhuisopname. Samen eten, bewegen of gewoon wat praten en ontspannen. Zo gaan de gezondheid en mobiliteit tijdens de opname niet verder achteruit. De overgang naar huis is daardoor uiteindelijk minder groot.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie