Traumahelikopter haalt patiënt op bij SJG in Weert

Voor de tweede keer vandaag werd er een traumahelikopter naar Weert gestuurd. De tweede keer was om een patiënt op te halen bij het SJG in Weert.

De traumahelikopter vertrok vanuit Leeuwarden en vloog naar het speciaal ingerichte helikopterplatform op het parkeerdek van het ziekenhuis in Weert. Daar werd een IC-patient opgehaald om deze vervolgens naar het Erasmus MC in Rotterdam te brengen.

“Vorige week hebben wij andere ziekenhuizen kunnen helpen, maar dat lukt op dit moment niet meer. Daarom werd er vandaag een patiënt opgehaald om goed verzorgd te worden bij collega’s elders in het land.”, aldus het SJG via Instagram.

Bij het SJG lagen gisteren nog 12 bewezen coronapatiënten op de verpleegafdelingen en 5 bewezen coronapatiënten op de IC.