‘Weert voor 14’ biedt petitie aan bij wethouder Van den Heuvel

Ingestuurde foto

Vandaag heeft de groep ‘Weert voor 14’ een petitie aangeboden aan wethouder Martijn van den Heuvel. Met het aanbieden van de petitie vragen ze aandacht voor de landelijke campagne ‘voor 14’ voor verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro per uur. Én waardering voor de mensen in de vitale beroepen.

Gerard Bosman van Weert voor 14: “Op dit moment wordt ons land draaiende gehouden door pakketbezorgers, medewerkers in de (thuis)zorg, schoonmaak, winkels en distributiecentra. De meeste mensen in deze vitale beroepen werken echter voor zo’n 10 euro per uur en kunnen daarvan nauwelijks rondkomen. Het is verbijsterend dat we moeten vaststellen, dat veel van deze mensen vallen onder de 220.000 werkende armen van ons land. Hier moet een oplossing voor komen. Daarom moet het minimumloon, naar Europees advies, verhoogt worden naar 14 euro per uur.”

In de raadszaal van het stadhuis nam Wethouder Martijn van den Heuvel (Weert Lokaal), de petitie in ontvangst. Deze was getekend door 570 inwoners van Weert, die vinden dat het armoedeprobleem, in plaats van steeds met lapmiddelen, structureel aangepakt moet worden door het minimumloon -met de daaraan gekoppelde uitkeringen en AOW- te verhogen naar een eerlijk en leefbaar niveau.

Met het aanbieden van deze petitie vraagt Weert voor 14 de gemeente Weert zich óók in te zetten voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. Dit -naast natuurlijk het lokale armoedebeleid- als steun in de rug voor de ruim 3.000 inwoners van Weert, die nu onder de armoedegrens leven en voor wie deze verhoging broodnodig is! Zoals andere Limburgse gemeenten Valkenburg, Brunssum, Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dit eerder al deden.