Bospop wil eenmalig festival organiseren op voormalig KMS-terrein

Algemeen Uitgaan Weert 9 reacties 3 min. leestijd

Bospop moest onlangs het festival voor komende zomer uitstellen. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om eenmalig nieuw festival te organiseren in oktober.

De organisatie van Bospop heeft samen met Mojo Concerts het voornemen om het festival genaamd ‘Festifallz’ te organisatie op het voormalige KMS-terrein op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. Door de planning in het najaar hebben ze goede hoop dat de coronabeperkingen ingeperkt zijn.

Het plan is om een grote festivaltent te plaatsen met een capaciteit voor maximaal 8500 bezoekers. Het programma bevat voornamelijk Nederlands topbands, zo staat in de brief aan de buurtbewoners.

Keuze voor KMS-terrein

Naast de inrichting van het festival met kantoorunits, veiligheidsunit, kleedruimten, horecavoorzieningen en sanitaire voorzieningen moet er voldoende ruimte zijn voor opslag van materiaal, parkeren en fietsenstallingen. De locatiekeuze is van groot belang gezien de weersomstandigheden in de herfst en het kostenaspect van de productie. Voor dit festival worden geen campingfaciliteiten ingericht.

De organisatie heeft gekozen voor het voormalige kazerneterrein vanwege de vele voordelen zoals de aanwezige verharding en de afscheiding rondom het terrein. Ook zijn op het terrein gebouwen aanwezig die door de organisatie, beveiliging en artiesten gebruikt kunnen worden. Daarnaast is de bereikbaarheid goed door middel van het openbaar vervoer.

De eigenaar heeft belangeloos zijn medewerking toegezegd onder voorwaarde dat de gemeente Weert een evenementenvergunning verleend.

Gebruik van ruimte

De festivaltent zal geplaatst worden op het sportveld aangrenzend aan de Parklaan. Via de ingang aan de Nelissenhofweg zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Hier zal ook een grote fietsenstalling worden ingericht. De organisatie verwacht ook dat het publiek uit de regio op de fiets zal komen. Mocht de parkeercapaciteit tekort schieten wordt nabij Sluis 16 aan de Industriekade een extra parkeerplaats ingericht.

Tijden

De bedoeling is dat het festival op vrijdag om 17.45 uur start en op zaterdag en zondag om 13.45 uur. Het festival zal elke dag om middernacht eindigen. De organisatie belooft de buurtbewoners dat zij zich stipt aan de eindtijd zal houden evenals de geluidsniveaus zoals deze in de vergunning worden opgenomen.

Vergunningtraject

Vanwege de coronabeperkingen kan de organisatie nog geen vergunningaanvraag indienen bij de gemeente Weert. Dit wil men uiteraard zo snel mogelijk doen om voldoende tijd te hebben voor een goede voorbereiding.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
9 reacties