Corona-teststraat Weert verhuist naar Nederweert

Algemeen Corona Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De teststraat van de GGD Limburg-Noord verhuist van Weert naar Nederweert. De eigenaar van de gebouwen waar de teststraat nu gevestigd is, heeft het huurcontract opgezegd omdat hij een huurder heeft gevonden die voor langere tijd de gebouwen wil huren.

De gemeente Weert en Nederweert willen de corona-teststraat graag voor de regio behouden. Dat is gelukt. Samen met de GGD Limburg-Noord is een geschikte locatie gevonden. Vanaf maandag 26 april is de teststraat Weerterland gevestigd in het gebouw tegenover sporthal De Bengele (voorheen Humanitas).

De GGD Limburg-Noord heeft sinds medio november 2020 een teststraat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. De teststraat vormt een belangrijke schakel in de lokale aanpak van de verspreiding van COVID-19. Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich daar laten testen.

Andere eisen aan locatie

De teststraat in Nederweert gaat via een ander systeem werken. In plaats van een drive through wordt het een walk through. Dit heeft te maken met nieuwe testmethodes waar de GGD Limburg-Noord binnenkort mee verwacht te werken. De nieuwe aanpak stelt andere eisen aan de inrichting van het gebouw. In Weert was geen leegstand pand te vinden dat aan die eisen voldeed.

Wethouder Peter Koolen van Nederweert en wethouder Paul Sterk van Weert zijn blij dat op zo’n korte termijn een  nieuwe geschikte locatie is gevonden. “Zo blijft op korte reisafstand voor de inwoners van het Weerterland een corona-testlocatie van de GGD beschikbaar”, aldus de wethouders.

Bereikbaarheid

De nieuwe teststraat van de GGD Limburg-Noord ligt vanaf 26 april aan De Bengele 7 in Nederweert. Naast het gebouw is voldoende parkeerruimte aanwezig. De testlocatie werkt op afspraak en is vanaf 26 april geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. De locatie is goed bereikbaar via de Randweg Zuid (N275), afslag Lindenstraat. De route is vervolgens met borden aangegeven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie