Crimedesk: aandacht voor onopgeloste moord Henk Vierwind

Nederweert – De zaak rondom de vermiste Henk Vierwind uit Nederweert is nog altijd niet opgelost. Vierwind verdween op 6 december 2013 en er wordt vanuit gegaan dat hij is vermoord. Het RTL-programma Crimedesk besteedde woensdagavond hier aandacht aan.

In het tv-programma komt zijn partner Jeanette aan het woord. Volgens haar was Vierwind in alle vroegte vanaf vakantiepark Het Verscholen Dorp in Harderwijk naar Nederweert gereden voor een “zakelijke afspraak”. Die afspraak had met drugs te maken.

Vierwind voelde zich al een tijdje bedreigd, er liepen soms vreemde figuren rond zijn huis. Daarom had hij zijn landgoed in het Limburgse Nederweert spoorslags verlaten en een veilig onderkomen gezocht op het vakantiepark in Harderwijk.

De auto van Vierwind werd net over de Belgische grens teruggevonden. In de auto zat zoveel bloed dat Henk wel dood moest zijn. Volgens Jeannette was Henk met veel geld en enkele vaten olie voor de productie van synthetische drugs van huis vertrokken. Niets hiervan werd in de auto teruggevonden.

Lees het hele verhaal via Crimedesk: https://www.crimedesk.nl/post/henk-was-een-boef-maar-wel-een-lieve-boef

Bekijk de uitzending terug via RTLXL: https://www.rtlxl.nl/programma/crime-desk/f19b08ae-e93b-326c-848e-da3022398604